Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Και πάλι φέτος (καθυστερημένο) ξεκίνημα

Αγαπητοί αναγνώστες, φίλοι και επισκέπτες του ιστολογίου, όπως -ίσως- παρατηρήσατε, προηγήθηκε μια μακρά  περίοδος απραξίας και... αγρανάπαυσης, διάρκειας ορισμένων μηνών αλλά τώρα επιστρέφουμε, κυρίως χάρη στην παραίνεση στενού και πολύ αγαπημένου συγγενικού προσώπου (ευχαριστώ εξ. Λ. Τ.). Ωστόσο, τούτη η πρώτη δημοσίευση μετά από τόσο καιρό θα μοιάσει δικαιολογημένα κάπως παράταιρη, καθώς συνήθως γίνεται τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, με τη νέα χρονιά, ενώ τώρα φτάσαμε μετά το Πάσχα!

Καλή χρονιά λοιπόν...

Μεταφορά του εισαγωγικού κειμένου της πρώτης δημοσίευσης του 2023, με μικρές μόνο αλλαγές ή προσθήκες, κατά τ' άλλα ισχύει ακριβώς (γι αυτό λέγεται και παράδοση):

Εκλεκτοί αναγνώστες, επισκέπτες και φίλοι, το ιστολόγιο σας εύχεται: αίσιο το νέο έτος 2024, ευτυχές, με υγεία και καλή καρδιά. Τηρώντας τη σχετική παράδοση (βλ. εδώ  και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ), έτσι και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αλλάχθηκαν οι σελίδες του επιτραπέζιου ημερολογίου με νέες και από αυτές του προηγούμενου έτους επιλέχθηκαν ορισμένες όπου σημειώνονται κάποια σημαντικά γεγονότα και οι προορισμοί μετακινήσεως, αποτελώντας ένα είδος αποτίμησης μίας χρονιάς που όπως -υποθέτω- και άλλες, όπως άλλωστε ο βίος μας όλος, είχε οπωσδήποτε στιγμές κακές, είχε ασφαλώς και στιγμές καλές, έτσι είν' η ζωή και πώς να την αλλάξεις;... Σημ. αξιοσημείωτο πάντως (ίσως) το γεγονός ότι οι σελίδες/σημειώσεις/ημερομηνίες-ορόσημα είναι εμφανώς ολιγότερα από άλλα έτη…

 Έχουμε λοιπόν και λέμε για το 2023:

 25 Μαρτίου : Φεύγουμε για Μέθανα!

6Απριλίου: Φεύγω για Μέθανα

20 Απριλίου: Χρόνια Πολλά! (γενέθλια Χ.Δ.Τ.)

29 Απριλίου: Φεύγουμε για Ερέτρεια

28 Μαΐου: Φεύγω για Χάος! (σημ. δολίνη της Λαυρεωτικής  με την οποία ο γράφων έχει αναμετρηθεί ορισμένες φορές στα πλαίσια της σπηλαιολογικής του δράσης – η δολίνη έχει επικρατήσεις σε όλες)

1 Ιουλίου: Φεύγουμε για Ταΰγετο

28 Ιουλίου: Φεύγουμε για Χανιά (και μετά Σητεία)

10 Νοεμβρίου: Φεύγουμε για Μόδι – Παρνασσό

... και τέλος.

 

Και του χρόνου με υγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: