Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η εποχή της σάρκας

Η εποχή της σάρκας ξεκίνησε και φέτος. Νομίσαμε πάλι ότι ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, μα τα τρελλά τερτίπια του καιρού την ανέστειλλαν προσωρινά. Όμως, τώρα ξεκίνησε. Οριστικά. Η εποχή της σάρκας.
Όπου και να γυρίσεις, όπου και να σταθείς, όπου κοιτάξεις, όπου βρεθείς. Στο δρόμο, στα μαγαζιά και στα γραφεία. Στη λαϊκή την αγορά, στα φαρμακεία. Στα μπαρ, στα ρεστωράν, στα καφενεία. Στο τραίνο, στο μετρό, στα λεωφορεία. Μέχρι και στα νοσοκομεία. Ακόμα και στην εκκλησία.
Σάρκα παντού. Στήθη, λαγόνες, μηροί, πλάτες, κοιλιές, πόδια, μέσες. Σάρκα ακάλυπτη παντελώς ή ελαχίστως καλυμμένη και γι αυτό ευδιάκριτος.
Ζαλίζεται το μάτι, θολώνει το μυαλό. Χάνεις την ηρεμία σου, τη συγκέντρωση σου, την ησυχία σου.
Διάφορα φαινόμενα παρατηρούνται μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού (ετεροφυλοφιλικού – εννοείται – προσανατολισμού): ατυχήματα με οχήματα, μείωση απόδοσης στην εργασία, αφηρημάδα, υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης με ότι αυτό επιφέρει, αυξημένα περιστατικά απιστιών.
Οι στατιστικές λένε πως ο οργανισμός του άνδρα εξοικειώνεται και ηρεμεί περί τα τέλη Ιουνίου – αρχάς Ιουλίου. Οπότε και η ζωή αποκτά και πάλι τους κανονικούς ρυθμούς της, λίγο έως πολύ.
Μέχρι τότε……. κουράγιο αδελφοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: