Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Το Πλαθολόγιο εκδόθηκε και διατίθεται

Ευγενικοί αναγνώστες και επισκέπτες του ιστολογίου τούτου: καλή χρονιά και ευτυχισμένο το «διαστημικό» έτος 2010.

Στις 16 Δεκεμβρίου του προηγούμενου χρόνου, δημοσιεύθηκε αισίως εδώ, το πλαθολόγημα με τον αύξοντα – και άκρως ερωτικό – αριθμό LXIX (69). Την εποχή εκείνη, στην αποθήκη ετοίμων, υπήρχε μία παρακαταθήκη 37 ακόμη, αδημοσίευτων λημμάτων, τα οποία αθροιζόμενα με τα πρώτα, συνιστούσαν ένα σώμα 117 πλαθολογικών λημμάτων, ικανό – φαντασθήκαμε – να αποτελέσει την ύλη για μία αρχική, επίτομη έκδοση.
Διερευνώντας τις σχετικές πιθανότητες, βρήκαμε (ανέλπιστα) ανταπόκριση από το εκδοτικό παράρτημα της εταιρίας ΘΡΑΣΑΡΤΕΠΟΒΕΡΑΚΟΥΝΣΤΒΕΡΚΕ, Εξάρχεια, Αθήνα. Και έτσι, πριν καλά καλά το καταλάβουμε, παραμονές Χριστουγέννων, η κάποτε κρυφή μας ελπίδα και φαντασίωση, ήταν πια πραγματικότητα: η πρώτη έκδοση του Πλαθολογίου! Με 117 λήμματα και συνοδευτικά κείμενα.
Ωστόσο, ακόμη πιο απροσδόκητη ήταν η υποδοχή της οποίας έτυχε το πλαθολόγιο, που ήτο θερμή και οδήγησε προς το τέλος της εορταστικής περιόδου, στην εξάντληση του μεγαλύτερου μέρους των αντιτύπων, με αποτέλεσμα τη στιγμή αυτή να συζητείται σοβαρά, το ενδεχόμενο ανατύπωσης (με κάποιες διορθώσεις λαθών – ορθογραφικών και άλλων – που εντοπίσθηκαν εκ των υστέρων).
Έτσι λοιπόν, αισθανόμενοι υπερήφανοι και – κυρίως – ευγνώμονες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία ΘΡΑΣΑΡΤΕΠΟΒΕΡΑΚΟΥΝΣΤΒΕΡΚΕ για την άψογη μεταχείριση που μας επιφύλαξε, τον αρχικό εμπνευστή Λύο για την έμπνευση και τη διαρκή του στήριξη, όσους - με κάθε τρόπο – συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του πλαθολογίου και πάνω απ’ όλα Εσάς ευγενικοί αναγνώστες.
Ταυτόχρονα σας ενημερώνουμε ότι μέχρι πλήρους εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αντίτυπα του πλαθολογίου διατίθενται και αποστέλλονται δωρεάν, κατόπιν αίτησής σας. Το αυτό θα ισχύει και όταν, με το καλό, η δεύτερη ανατύπωση πραγματοποιηθεί. Εν τω μεταξύ διατίθεται στο ιστολόγιο αυτό, ηλεκτρονική έκδοση του πλαθολογίου, φιλοξενούμενη με την μορφή αρχείου πηντηέφ, στον οργανισμό Ραπιντσέαρ.
Στο εξής θα δημοσιεύονται εδώ τα νέα λήμματα (ω ναι! υπάρχουν αρκετά) ξεκινώντας από τον αύξοντα αριθμό εκατονδεκαοχτώ, ενώ υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου αρίθμησης, από τα Λατινικά.
Έως τότε: καλή μας τύχη και δύναμη!
Χ.Δ.Τ.

2 σχόλια:

Πολυκράτης είπε...

Μπράβο Χρήστο
Αν και δεν το έχω διαβάζει είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσει.
Τι πρέπει να κάνω για να το πάρω(κάνω σχεδόν τα πάντα)

Χρήστος Δ. Τσατσαρώνης είπε...

Αρκεί η ταχυδρομική διεύθυνση. Ευχαριστώ. Χ.