Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Λύο..... (268)


...Καλοβυρνάς, με το υπέροχο "Πλαθολόγιο Λέξεων" των εκδόσεων Intro Books (ISBN:960-6680-12-6) αλλά και τη νέα "απουστειρωμένη" έκδοση του Πλαθολογίου (εκδόσεις IntroBooks 2008, ISBN: 978-960-6680-48-9). Ας προσπαθήσουμε (έστω και ως ανάξιοι μιμητές) να καταγράψουμε ορισμένα ακόμα λήμματα

Ροδόνερο: τις βροχερές ημέρες στους δρόμους, οι ρόδες των διερχόμενων οχημάτων εκτοξεύουν παντού γύρω νερό, το οποίο ασφαλώς ονομάζεται... βλ. λήμμα.
Π.χ. Βρουμ! Φλουπ! Πλατς! Σπλας! Ωχ! Φτου! Ουστ! Να!

Ευχαριστώ Νίκο για το λήμμα. Όπως βλέπεις το έβαλα αυτούσιο. Πρόσθεσα μόνο το μικρό, αλλά γλαφυρό παράδειγμα. Και χρόνια καλά για τη γιορτή σου.



Σημείωση: αγαπητοί αναγνώστες προς αποκατάσταση της ακρίβειας και της αλήθειας, σας ενημερώνω ότι ορισμένες μέρες μετά τη δημοσίευση, ο Νίκος απάντησε ως εξής:
Τώρα είδα τα χρόνια τα πολλά...
… και πολύ σε ευχαριστώ!
καιρό πολύ έχω να μπω στίχους να διαβάσω
και πολύ εμειδίασα σαν το ροδόνερο ανάγνωσα
παρότι το λήμμα απλά μετέφερα
από αλλού αναγνωσμένο…
Πράγματι το λήμμα κυκλοφορεί και αναδημοσιεύεται στο δίκτυο και είναι δύσκολο να καθορισθεί ο αρχικός εμπνευστής, έστω και έτσι όμως τον ευχαριστούμε (μαζί με το Νίκο) και δεν αποσύρουμε την δική μας αναπαραγωγή του λήμματος - άλλωστε με κάτι τέτοιες συνεργασίες έχει προοδεύσει η πλαθολεξία.... έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: