Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!


(Άρθρο της εφημερίδος «Η Μεταμεσονυκτία», από τη στήλη «Τέχνες, πολιτισμός, λογοτεχνία)



Κυρίες και Κύριοι, Ευγενικοί Αναγνώστες

είμαι από τους τυχερούς, από τους ευλογημένους θα έλεγε κανείς, ανθρώπους που η δουλειά τους, τους αρέσει. Η δουλειά μου γεμίζει την ημέρα μου ευχάριστα (και σε καμία περίπτωση καταναγκαστικά). Μου προξενεί συνεχώς, σε μικρές δόσεις, συναισθήματα όπως ενδιαφέρον, δημιουργικότητα, ανανέωση, ικανοποίηση, χαρά κ.ά. Υπάρχουν μάλιστα ορισμένες φορές (μία ή δύο το χρόνο) που τα συναισθήματα αυτά συνδυάζονται όλα ταυτόχρονα και παρουσιάζονται μάλιστα σε ακραίο βαθμό, σε μια (με θετικές επιδράσεις εννοείται) συναισθηματική έκρηξη. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί που έχουν αυτό το προνόμιο. Πάντα αυτές οι «συναισθηματικές εκρήξεις» σχετίζονται με την «ανακάλυψη» από πλευράς μου ενός νέου έργου, πρωτοεμφανιζόμενου λογοτέχνη. Όταν μάλιστα, μετά από χρόνια, η πορεία της «ανακάλυψης» που παρουσιάστηκε με ενθουσιασμό στην εφημερίδα, τον δικαιώνει, τότε η ικανοποίηση είναι βαθιά και ολοκληρωτική.
Υπάρχουν τώρα κάποιες περιπτώσεις – φαινόμενα, που εμφανίζονται μια φορά στα δέκα χρόνια, οπότε και μιλάμε για «αΠοκάλυψη». Και πιο κοντινό (η αναφορά γίνεται στην ίδια σελίδα) παράδειγμα δε θα μπορούσε να δοθεί: ο Κος Φανούρης Φανφαρόνης! Δεν πιστεύω πως έχει κανείς ξεχάσει ότι ήταν ο υποφαινόμενος που τον παρουσίασε ως «πολλά υποσχόμενο» στο κοινό, πριν από είκοσι περίπου χρόνια. *
Ευγενικοί αναγνώστες, παρ’ ότι ιδιαίτερα συγκινημένος, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μέσα από τις γραμμές της σημερινής «σελίδας λόγου στην εποχή του παραλόγου» θα σας παρουσιάσω την «αποκάλυψη» όλης της καριέρας μου!
Πρόκειται για τη σημαντικότερη νέα παρουσία στο χώρο της λογοτεχνίας μας και ταυτόχρονα για τη νεότερη νέα παρουσία. Η μόλις 4 ½ (!) χρονών δεσποινίς Α. Τ. με το πρώτο της κείμενο, ένα παραμυθάκι κομψοτέχνημα, τόσο μικρής έκτασης αλλά ταυτόχρονα τόσο άρτια και έξυπνα δομημένο, λιτό αλλά και περίτεχνο, με χιούμορ, φαντασία και χαρίσματα που θα ζήλευαν φτασμένοι συγγραφείς, μας δίνει υποσχέσεις για το πιο λαμπρό μέλλον.
Ο υπογράφων έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει στη στήλη του τα κείμενα των νέων λογοτεχνών που ανακαλύπτει. Σε αυτήν όμως την περίπτωση, κατ’ εξαίρεση για πρώτη φορά στην τόσο μακρά συνεργασία του με τη «Μεταμεσονυκτία», έκανε ειδική εισήγηση η οποία και έγινε αποδεκτή από την αξιότιμο διεύθυνση της εφημερίδος και έτσι το παραμύθι της μικρής Α. Τ. τυπώθηκε αυτόνομο και διατίθεται ως ειδικό ένθετο μαζί με το φύλλο Προτείνω στους αναγνώστες να το φυλλάξουν, γιατί σύντομα η νεαρά θα γίνει διάσημη και το συγκεκριμένο ντοκουμέντο θα αποκτήσει μεγάλη συλλεκτική αξία.

Έως τότε: Καλή Επιτυχία Α.!

*Βλ. δημοσίευση 1ης Αυγούστου, τρέχοντος έτους

Δεν υπάρχουν σχόλια: